Lezzet dolu festival
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde Michelin yıldızlı ve ünlü şeflerin performansları, röportajlar, yarışmalar, paneller ve konserler ziyaretçilerine gastronomi şöleni yaşattı.
“Sürdürülebilirliği, Biyoçeşitliliği ve Yerel Ürünleri Desteklemek” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen gastronomi festivali lezzet tutkunlarının akınına uğradı. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan festival alanında ünlü şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarları, sektörün farklı alanlarından profesyoneller ve yeme-içme bölümündeki işletmeciler bir araya geldi.
MICHELIN YILDIZLI TAT GÖSTERİSİ
Uluslararası Yemek Festivali Antalya’nın ikinci gününde farklı içerikli sohbetler, paneller, atölye çalışmaları, eğitici ve eğlenceli etkinlikler devam etti. Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler Marc Segarra ve Yoshizumi Nagaya’nın atölyeleri festivalin ikinci gününe renk kattı. Ünlü şeflerin lezzet gösterileri davetliler tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı. Atölye etkinliğinde ünlü şef Cüneyt Asan Hassaten Lokma ve Et yemeği yaptı. Eğlenceli sunumuyla büyük beğeni toplayan Cüneyt Asan, atölye sonunda hazırladığı yemekleri izleyicilerin beğenisine sundu.
MASTERCHEF İLE KEYİFLİ RÖPORTAJ
Festival kapsamında MasterChef Somer Sivrioğlu Antalyalılarla buluştu. Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in yaptığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek’in katılımıyla “Yöresel Mutfağın Yurt Dışında Tanıtılmasında Uygulanacak Stratejiler” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ünlü şefin sohbetine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Yeniden Antalya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Somer Sivrioğlu, “Yöresel ürünlere, üreticilere ve ata tohumlarına sahip çıkılmalı. Antalya’nın bu konuda öncü olduğunu ve Muhittin Böcek Başkanı’nın da tarıma destek verdiğini biliyorum” dedi.
GASTRONOMİ KONUŞULUYOR
Ayrıca Aykut Üner, Uğur Volkan Uysal, Ebru Baybara Demir, Hasret Öztürk, Tuncay Gülcü, Asuman Dokgöz, Mine Özmen, Maria Ekmekçioğlu, Mehmet Akdağ, Mahmut Gökkaya, Erdal Atılgan, Cem Kınay, Oğuz Yenihayat, Ömür Akkor gibi ünlü isimler de katıldı. lezzet festivalinde. çalıştaylar ve paneller düzenlendi.
ŞEFLER YEREL LEZZETLERLE YARIŞIYOR
Foodfest Antalya’nın ikinci gününde yerel eserleri öne çıkarmak amacıyla “Uluslararası Şef Yarışması” düzenlendi. Uluslararası Şef Yarışması’nda, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı heyet içerisinde birbirinden seçkin 6 otel yarıştı. Yarışta otel şefleri yöresel eserlerle hazırladıkları başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerini sergiledi. Yarışmada birinciliği Palome Finesse Otel kazandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı